ne postoji više

Todorić nakon brisanja Agrokora iz sudskog registra: To je kriminal. Hrvatski sudovi su u službi tog kriminala

13.10.2022 u 19:53

Bionic
Reading

Agrokor je izbrisan iz sudskog registra, a bivši vlasnik Ivica Todorić za RTL je poručio kako je 'sve to kriminal'

'To je kriminal. Hrvatski sudovi su u službi tog kriminala. Za ovo što su napravili će odgovarati svi koji su u tome sudjelovali te će se pokrenuti postupci pred međunarodnim sudbenim tijelima', rekao je za RTL Danas bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić.

Izvanredna uprava ForteNova s Fabrisom Peruškom u godinu dana je, kako kažu, normalizirala poslovanje, završila pregovore s vjerovnicima. Otkako su preuzeli kompaniju, u travnju 2017., u potpunosti su platili dugove za 2400 mikro i malih dobavljača. U cijelom procesu bilo je obuhvaćeno 77 kompanija. Ukupan dug tada je bio 56 milijardi kuna, a na računima kompanije bilo je svega 6 kuna.

Prije Peruška za restrukturiranje Agrokora bilo je zaduženo nekoliko ljudi. Među njima i Antonio Alvarez Treći. Naslijedio ga je Ante Ramljak kao izvanredni povjerenik Agrokora. Kritiziran zbog velikih savjetničkih naknada, na kraju je, nakon manje od godinu dana podnio ostavku.

Paralelno s izvanrednom upravom, protiv Ivice Todorića podignuta je i optužnica. Jedno vrijeme od hrvatskog pravosuđa pobjegao je u London, a onda u Remetincu proveo 13 noći.

Sada se najveća bitka vodi oko forenzičko financijskog vještačenja tvrtke KPMG koje tvrdi kako su Todorići s računa švicarske tvrtke podizali gotovinu i plaćali privatne troškove njezinim kreditnim karticama. Todoriće se sumnjiči i da su za 660 tisuća eura dizajnerskim namještajem uredili Kulmerove dvore. No optužnica još nije potvrđena.