BIVŠI VOZAČ I TAJNICA

Tko su Karamarkovi savjetnici na plaći od 8.000 kuna?

03.03.2016 u 21:06

Bionic
Reading

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko već je angažirao pet posebnih savjetnika koji mu pomažu pri obnašanju dužnosti dok premijer Tihomir Orešković ima tek jednog savjetnika, a potpredsjednik Vlade Božo Petrov nema nijednog

Otprije je poznato da je Karamarko kao posebnog savjetnika za društvene djelatnosti angažirao Damira Juga, dekana Edward Bernays - Visoke škole za komunikacijski menadžment, a u srijedu smo pisali kako je Ivan Baketa, bivši Karamarkov poslovni partner iz tvrtke Soboli, posebni savjetnik prvog potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske za poslove nacionalne sigurnosti.

Jugo i Baketa dužnost obnašaju volonterski bez naknade, otkrili su tportalu u Vladi. Tri posebna savjetnika koja su do sada bila nepoznata javnosti su Dražen Muhar, Ana Kosec i Martin Pastuović. Muhar, Kosec i Pastuović u Vladi za svoj posao primaju plaću po 8.000 kuna.

Dražen Muhar, posebni savjetnik prvog potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske za opće poslove, široj je javnosti poznat kao Karamarkov vozač i tjelohranitelj.

Martin Pastuović, posebni savjetnik prvog potpredsjednika Vlade za ekonomiju i gospodarstvo, Karamarka je o ekonomiji i gospodarstvu savjetovao i prije dolaska na vlast dok je bio samo predsjednik HDZ-a. Spada u krug osoba od najvećeg Karamarkova povjerenja. Umirovljeni magistar kemije, u mirovini je od 2004., uz Karamarka je od početka njegova mandata na čelu stranke. Čitav radni vijek proveo je u Plivi.

Ana Kosec, posebna savjetnica prvog potpredsjednika Vlade, predstojnica je Ureda prvog potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske. Prije dolaska u Vladu bila je osobna tajnica predsjednika HDZ-a Karamarka. Inače, Kosec je sestra saborske zastupnice HDZ-a Margarete Mađerić.