TOMAŠIĆ SE ZADUŽUJE ZA NAMJEŠTAJ

Tko od saborskih zastupnika ima minus na tekućem računu?

21.02.2013 u 17:45

Bionic
Reading

Najava ograničenja minusa na tekućim računima izazvala je posljednja tri dana buru reakcija u Hrvatskoj. Dok većina građana upravo minusom krpa kraj s krajem, mi smo provjerili što kažu saborski zastupnici te koriste li oni uopće minus

HSS-ov Branko Hrg u minusu je 13 tisuća kuna. Provede li Vlada ovu odluku bit će, kaže, krpanja. 'Onda ću morati jako smanjiti taj minus. Morat ćemo neke stvari reducirati ili posuditi negdje novac da se to sanira i riješi ili ne znam kako to napraviti. U svakom slučaju, stvorit će i meni probleme. Supruga ima jako malu plaću, pa je njezin minus malen, ali negdje smo u principu skupa s takvim minusom', kaže Hrg.

HDZ-ov Domagoj Ivan Milošević u slučaju Linićeva ograničenja neće imati problema.'Hvala Bogu nisam u poziciji da moram koristiti. Međutim, nažalost, s obzirom na lošu ekonomsku politiku, sve je više građana, umjesto sve manje, u poziciji da mora koristiti minuse na tekućem računu', ističe Milošević.


Među njima je i HDZ-ova Martina Dalić. 'Imam minus. On ustvari služi kao neki osigurač. Kao nešto što se možda povremeno iskoristi', otkriva Dalić. Od minusa na tekućem bježi laburist Nikola Vuljanić.

'Znam da je to vrlo nepovoljno i znam da to rade samo ljudi koji zaista moraju. Ja ne moram. I plaća je takva, a i nemam neke velike navike trošenja. Imam dovoljno godina da ne moram ulaziti u investicije tipa stana i namještaja, tako da nikada ne ulazim u minus', kaže Vuljanić.

'Koristim ga, ali ne često, nego kad baš hoću nešto kupiti. Pogotovo što još uvijek namještam kuću, pa ako nađem nešto od 10.000 ili 15.000 kuna i baš to želim, onda idem u minus na mjesec ili dva. Ova eventualna odluka mi jednostavno ne bi smetala jer bih jednostavno čekala da skupim novac', rekla je Ruža Tomašić iz HSP-a dr. Ante Starčević.