restart stranke

Tko će nakon Bernardića preuzeti kormilo SDP-a?

06.07.2020 u 20:08

Bionic
Reading

Restart koalicija doživjela je jučer pravi potop na izborima, koji, kao ni uvjerljivu pobjedu HDZ-a, nitko nije predviđao. Davor Bernardić podnio je jutros ostavku na mjesto šefa SDP-a. Stranku će do unutarstranačkih izbora voditi Zlatko Komadina. Prema neslužbenim informacijama, SDP-ovci vodstvo stranke planiraju izabrati u sljedećih 70 dana

Već 18. srpnja bit će održana Glavnog odbora na kojem će se donijeti odluka za raspisivanje unutarstranačkih izbora, koji bi se trebali održati 27. rujna. To znači da će SDP imati novog predsjednika i Predsjedništvo prije početka listopada, izvijestio je HRT.

Što se tiče favorita, svi se slažu oko tri stvari, a to je neko novo karizmatično lice, ali da takvoga još nisu pronašli. To lice bi trebalo biti suprotnost Davoru Bernardiću, a trebalo bi biti iz redova njegovih protivnika.

Biljana Borzan nije zainteresirana za tu funkciju,a spominju se i Siniša Hajdaš Dončić i Peđa Grbin. U prilog tome ide i neslužbena informacija kako se uski krug iz te skupine dogovorio za sastanak već sutra ujutro. Večernji list dodaje jos dva imena Mišela Jakšića, gradonačelnika Koprivnice i Zvonimira Mršića bivšeg gradonačelnika Koprivnice i bivšeg šefa uprave Podravke.

Gostujući na Novoj TV Hajdaš Dončić nije htio odgovoriti hoće li se kandidirati.

'Takve se odluke u ozbiljnim političkim stranakama donose na stranačkim tijelima', rezolutno je odgovorio i dodao kako su ga kolege kontaktirali, ali samo s čestitkama.

Bi li ga se moglo nagovoriti na kandidaturu, Hajdaš Dončić kaže kako se njega teško može nagovoriti.

„Tko to želi mora to sam odlučliti, SDP je jedna od dvije najveće stranke u državi. O tome treba odlučiti sa sobom i svojom obitelji, ali o tome ne izvještava javnost“, kazao je Hajdaš Dončić.

  • +3
Zagreb: Davor Bernardić izjavio da je spreman otići s čela SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic