ČAČIĆEVA OBEĆANJA

Tiskara Vjesnik dobiva novog vlasnika, a radnici Dine plaće

01.07.2012 u 14:12

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić iz Svetog Martina poručuje da će radnici Dine u Omišlju, koji su danas blokirali pogon, dobiti svoje zaostale plaće, a da će tiskara Vjesnik dobiti novog vlasnika

Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić najavio je danas da će tiskara Vjesnik dobiti novog vlasnika te da je pronašao formulu kojom će se izbjeći stečaj, prenosi Jutarnji list

Čačić je otkrio da je već razgovarao s jednim uglednim stranim investitorom, ali i s jednom našom grupacijom koja je zainteresirana za tiskaru Vjesnik. 'Izdvojit ćemo djelatnost tiska sa strojevima koji su kvalitetniji, ali je zadnji kupljen 1988, a Tiskara će za jednu kunu iznajmiti prostor, dok će strojevi i radnici dobiti novog vlasnika', rekao je Čačić i objavio da će biti raspisan natječaj kojim će od novog vlasnika tražiti da preuzme sve zaposlene te da iduće tri godine garantira iste kapacitete Tiskari.

Čačić čak vjeruje da bi sve moglo biti realizirano za tri tjedna. Za razliku od tiskare, Dioki ne može opstati i morat će u stečaj jer, objašnjava Čačić, nema zainteresiranog partnera s obzirom na 1,6 milijuna kuna koliko je ta tvrtka opterećena, no iz Diokija će se izdvojiti djelatnost Dine. 

'Odnose s bankama regulirat ćemo kroz imovinu koju imaju na Žitnjaku i LNG-u kako bi se Dina preuzela u stečaj, ali bez obveza', rekao je Čačić i dodao da će Dina nastaviti proizvodnju te da će i HEP na taj način nadoknaditi svoje gubitke. Tvrdi da će radnici Dine dobiti sve plaće, no nije mogao precizirati kada.