RUKA NA SRCU, MISLI U BANCI

Thompson za nastup u Škabrnji tražio 25.000 eura

Thompson na stradunu

Thompson na stradunu

Izvor: tportal.hr / Autor: arhiva a

Općina Škabrnja odustala je od organizacije koncerta Marka Perkovića Thompsona za Veliku Gospu 15. kolovoza jer je kontroverzni pjevač za nastup od te financijski skromne općine tražio da mu dva i pol mjeseca prije nastupa na račun uplati honorar u punom iznosu od 25.000 eura!

- Kada sam pitao njegova menadžera što će mi on dati ako Thompson ne dođe na koncert, ako padne kiša ili ako slučajno slomi nogu. Odgovor nisam dobio, samo je zašutio - kazao je za Jutarnji list načelnik Općine Škabrnja Luka Škara.

Od 6 do 15.000 eura

Prema sjećanju Thompsonova estradnog menadžera Ivice Bubala,cijena nastupa tijekom njihove suradnje 2002. za obične gaže na kojimabi pjevao pred tisuću do tisuću i pol posjetitelja bila je oko 6-7000eura. 'Ako bi ga se zvalo da dođe pjevati, a to mjesto nijeimalo novca da ga plati, onda bismo se dogovorili da nam osigurajumjesto za nastup, a sve zarada od koncerta išla je nama', prisjetio seBubalo. S Marijom Doturom surađivao je od 2003. do 2005. godine, a u todoba je cijenu koncerata već nešto povisio - iznosila je oko 8000 eura.Od 2007. godine Thompson opet surađuje s Bubalom i za koncerte je tražio 15.000 eura.  

- Svaka čast Thompsonu, smanjio nam je svoju cijenu sa 30.000 na 25.000 eura, ali ne želim tako dati novac. Pokušali smo s njim stupiti u kontakt ne bismo li se drukčije dogovorili, ali nam je pjevač poručio da mimo svojih menadžera on tu ništa ne može napraviti - kaže Škara, podsjećajući da se 15. kolovoza u Škabrnji tradicionalno održavaju koncerti.

Na njima je u razdoblju između 1997. i 2003. Thompson nastupio čak pet puta, i to za deset puta manje honorare od ovih koje danas traži, kažu u Škabrnji. Tada je, dodaju, dobivao između 2000 i 3000 eura po nastupu i pjevao cijelu noć.

No, nakon dolaska koalicije na vlast početkom 2000. Thompson je postao “stadionska zvijezda” i od tada nijednom nije nastupio u Škabrnji, gdje se svi dobro sjećaju njegovih vatrenih izvedbi “Jure i Bobana” s kraja devedesetih pred oduševljenom publikom u kojoj je gotovo polovica na sebi imala ustaška obilježja, kape i majice.

Uvjete koje je Thompson postavio za nastup izazvali su pravi val razočaranja u Škabrnji. Osjećaju se, kažu, izdanima jer su mislili da je tom čovjeku stalo do onoga što pjeva i gdje pjeva, pogotovo stoga što Škabrnja, kao simbol žrtava Domovinskog rata, svakako nije bilo koje mjesto.

Dok nije bio poznat, dolazio je i cijelu noć pjevao ustaške pjesme - a sada kada je sve to dobro unovčio, više se ne javlja ni na telefon - rekli su razočarani Škabrnjani. Na Veliku Gospu u Škabrnji će umjesto Thompsona koncert održati Milo Hrnić i Mate Bulić za jedinstvenu cijenu od 10.000 eura.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!