IMA I TEŠKO OZLIJEĐENIH

Teška nesreća kod Lučkog, dvoje mrtvih

02.08.2010 u 07:25

Bionic
Reading

Na obilaznici od Buzina prema Lučkom prilikom slijetanja osobnog vozila s ceste jutros su poginule dvije osobe, a dvije su teže ozlijeđene i prevezene su u bolnicu, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje

Pomoć kod izvlačenja ozlijeđenih pružio je JVP Zagreb s devet vatrogasaca i dva vozila. Promet se tijekom intervencije i očevida odvijao otežano.

ŽC 112 je dojavu o nesreći primio u 5,28 sati od građanina te odmah izvijestio hitnu pomoć, vatrogasce i policiju, navodi se u priopćenju Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Zbog izlijetanja vozila vozi se otežano spojnom cestom prema naplati Lučko u Zagrebu, a vozi se u koloni i iz smjera čvora Jankomir i iz smjera Buzina, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Magla smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Na autocesti A 1 magle mjestimice ima od tunela Mala Kapela do tunela Sveti Rok, na A 3 Bregana-Lipovac od Ivanje Reke do Ivanić Grada, na A 4 Zagreb - Goričan između Brezničkog Huma i Ivanje Reke, a na A 6 Rijeka - Zagreb od tunela Tuhobić do čvora Vrata.

Za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D 1, od Karlovačke ulice do spojne ceste s Jadranskom avenijom (Puškarićeva ulica). Obilazak je Jadranskom avenijom i preko čvora Lučko.

U Zagrebu, otežano se vozi Slavonskom avenijom kod Žitnjaka gdje je promet preusmjeren na Servisnu cestu.

Za sav promet je zbog radova zatvorena državna cesta D 22 Novi Marof - Sudovec. Obilazak je Breznica - Visoko - Sudovec.

Za teretna vozila zatvorene su D 34, Daruvar - Maslenjača, zbog klizišta te ŽC 4030, na dionici Orahovica - Kutjevo (zbog sanacije klizišta).

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema poteškoća.

Trajekti plove prema redu plovidbe.