IZBIRLJIVA MINISTRICA BEZ PORTFELJA

Tepih posvađao Biancu Matković i premijerku Kosor

27.08.2009 u 20:54

Bionic
Reading

U Vladi Ive Sanadera, Bianca Matković imala je važnu ulogu. No u Kosoričinoj Vladi kao ministrica bez portfelja Bianca ne radi gotovo ništa. Dobro, gotovo ništa. Nedavno se navodno posvađala s premijerkom zbog tepiha u svom novom kabinetu

Da se u Banskim dvorima odvijaju igre bez granica, potvrđuje i sljedeća priča. Prema izvorima Jutarnjeg lista, Bianca Matković sredinom srpnja ušla je u kabinet na Markovu trgu. Interijer joj se nije svidio, a posebice tepih. Bacila je oko na tepih iz susjednog kabineta te je naredila da se taj prebaci u njezin ured.

Unatoč tome što nema previše posla, Bianca Matković u novom uredu imatri tajnice. Dvije su njezine susjede u Remetama. Jedna od njih je kćinjezine rođakinje, a ta rođakinja je dobavljačica cvijeća zaMinistarstvo vanjskih poslova i još neke Vladine urede.


No to se nije svidjelo njezinoj novoj šefici Jadranki Kosor, koja je iskoristila vrijeme tijekom kojeg je Bianca bila na godišnjem odmoru te tepih vratila u matični kabinet. Ljutita Bianca navodno je zvala i Sanadera i požalilamu se te ga molila za pomoć. On joj je rekao da se potuži ministrici Matulović Dropulić, ili da s Jacom to riješi u četiri oka. No premijerka o 'slučaju tepih' nije htjela razgovarati. Matković je problem sama riješila. Donijela je svoj tepih i u vladinoj evidenciji ga uvela - kao privatno vlasništvo.

Za vrijeme Ive Sanadera, Bianca je imala bitno veći utjecaj. Sudjelovala je u donošenju važnih odluka, kritizirala ministre po premijerovu nalogu i vodila najznačajnije projekte. Danas se, prema nekim informacijama, bavi kontrolom voznog parka i nekretninama u državnom vlasništvu. Glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun nedavno je objasnio da Bianca Matković organizira konferencije i skupove na državnoj razini poput posjeta Georgea Busha.