ZAOŠTRENI TONOVI

Tanki živci u Kremlju: Putin izvrijeđao kineskog predsjednika i Lavrova

09.06.2022 u 09:13

Bionic
Reading

Na kanalu General SVR, pokrenutom na platformi Telegram, pojavilo se izvješće iz kojeg proizlazi da u Kremlju vlada velika nervoza

Prema izvješću, ruski predsjednik Vladimir Putin i ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u srijedu su videokonferencijom razgovarali o odnosima s Kinom. Putina je navodno iz takta izbacila činjenica da Kina odbija Rusiji pružiti financijsku i vojnu pomoć i do te mjere se razljutio, prenosi Večernji.hr pisanje švicarskog medija Blick.ch, da je vulgarno izvrijeđao Lavrova.

Navodno, prema pisanju tog izvora, Putin je izrekao nekoliko pogrdnih komentara i o kineskom predsjedniku Xi Jinpingu. Kanal General SVR na Telegramu od početka invazije iznosi insajderske informacije iz Kremlja koje je nemoguće neovisno provjeriti.

Putin je izravno optužio Lavrova za neuspjeh pregovora s Kinom. U objavi stoji da je nekoliko puta prekidao Lavrova kada se ovaj pokušavao braniti.

Lavrova je piše, Blick.ch, nazivao 'š***om' i 'pe***om'.

Uglavnom, čini se da su ruski političari posljednjih dana zaoštrili tonove do krajnje mjere. Tako je nedavno bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev također poslao ljutitu poruku navodnim neprijateljima Rusije.

'Mrzim ih. Oni su gadovi i degenerici', napisao je Medvedev u poruci u utorak na internetskoj usluzi Telegram. Medvedev je napisao da ti ljudi žele 'smrt Rusiji', ali pritom nije eksplicitno napisao na koga misli.

No vjerojatno je mislio na Zapad jer je Rusiji nametnuo mukotrpne ekonomske sankcije te kontinuirano šalje oružje i logističku potporu napadnutoj Ukrajini.