DOBRA VIJEST

Svi testirani na Covid-19 u bribirskom vrtiću su zdravi

26.08.2020 u 20:15

Bionic
Reading

Svi testirani zaposlenici Dječjeg vrtića „Cvrčak i mrav“ iz Bribira su zdravi, pokazali su pristigli rezultati testova na Covid-19, doznaje se u srijedu navečer od ravnateljice vrtića

"Prema rezultatima što su za svih osmero zaposlenika stigli nakon testiranja na Covid-19, nalazi su negativni", rekla je Dajana Jerčinović, ravnateljica bribirskoga vrtića „Cvrčak i mrav“.

Dodala je kako ih raduje što se pokazalo da se virus nije proširio kolektivom, to jest, među zaposlenicima.

"Ujedno mogu poručiti da se naš vrtić otvara u ponedjeljak, 31. kolovoza, i to na novom lokalitetu, u zgradi općinske uprave, u središtu grada Bribira", kazala je ravnateljica.

"Preseljenje, ponavljam, nije nikako bio razlog ovog zatvaranja ustanove već prevencija i zaštita od širenja koronavirusa zbog jedne Covid pozitivne zaposlenice, naše odgojiteljice", naglasila je ravnateljica Dajana Jerčinović.

Bribirski Dječji vrtić "Cvrčak i mrav" bio je zatvoren u utorak nakon što se pokazalo da je jedna odgojiteljica pozitivna na koronavirus zbog čega su odmah ispitani svi njezini potencijalni kontakti.

Ravnateljica je jučer rekla kako je odluka o zatvaranju vrtića donesena na njezinu inicijativu i uz suglasnost Općinskog stožera Civilne zaštite jer nije bilo vremena za konzultirati se s epidemiolozima.

Inače, pozitivna odgojiteljica je bila na bolovanju, pa je samo jedan njezin radni dan ostao sporan, zbog čega je osmero zaposlenika upućeno na testiranje. Danas su testovi pokazali da je osmero zaposlenika negativno na Covid infekciju.