Microsoft bi isto htio u 3D vode

Svi su 3D pa ćemo i mi

18.10.2010 u 12:29

Bionic
Reading

Kud svi, tud i mali Mujo. Najveći konzolaški inovator milenija, Microsoft, mogao bi zaroniti u 3D vode

Na nedavnom eForumovom eventu, Andrew Oliver, producent iz Blitz Games Studiosa, spomenuo je da Microsoft promatra izlazak 3D tehnologije u gaming svijetu te da čeka svoj trenutak da uskoči u utrku. Ili, kako bismo to mi rekli, besramno iskopira sve ostale kada shvati da bi se na tome moglo i zaraditi.

 

Sonyjev i Nintendov ulet u 3D sferu već neko vrijeme plijeni poglede. Dok Nintendov 3DS u neku ruku cilja na prihvatljivu aplikaciju tehnologije u portabilni format, Sony već puca na televizore, naprednu 3D tehnologiju i dosta jak lineup naslova koji je podržavaju (i koji su, budimo realni, skupi u 3pm).

 

Iako Microsoft još nije službeno izletio s objavom 3D podrške za svoju konzolu, čini se da se sve kreće prema tome. Naime, logično je očekivati da bi zbog masovne reklamne kampanje za Kinect eventualna objava 3D podrške na Xboxu360 bila kao kamenčić bačen u nabujalu rijeku. Razlozi zbog kojih bi se s vremenom takvi planovi mogli realizirati je, budimo realni, činjenica da su apsolutno svi to ionako napravili, pa će zato i mali Mujo.

 

Inače, ovih dana Microsoftu ide dosta dobro. Halo Reach se prodaje kao kokain, Kinect zahvaljujući svojim inovativnim featureima garantira stotine tisuća srčanih udara diljem američkih kuća, dok se njihov šef u staloženim izjavama okomljuje na Apple, Sony i Nintendo kad god zna i umije. Life's good.

 

 

Jeste li spremni?