KARAMARKO O ODLASKU GOLEMA

'Svi koji su otišli završili su na periferiji politike'

10.02.2013 u 17:44

Bionic
Reading

Nakon odslušane mise u Krašiću, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko prokomentirao je izlazak iz stranke Zvonimira Golema, bivšeg predsjednika Zagrebačke organizacije kojeg je upravo on prije nekoliko mjeseci smijenio. Karamarko je istaknuo kako svatko tko se ne slaže i ne poštuje statut stranke ima pravo otići. Također, smatra da Golemov odlazak i najava da će se i dalje baviti politikom neće znatnije utjecati na rejting HDZ-a u Zagrebu

'Svakome tko izlazi iz stranke želim sreću, kako u životu tako i u politici, no svi koji su otišli završili su negdje na periferiji politike', kazao je Karamarko. Dodao je da se ne treba obazirati Golemove kritike kako stranka ide u krivom smjeru i da se vraća u prošlost jer je u ovom trenutku frustriran.

'Spominjete izlazak jednog pojedinca, a nitko ne spominje sedam, osam tisuća novopridošlih članova. Imamo period pripreme za izbore i stranka se diže dok će neki otpadati, a drugi dolaziti', kazao je Karamarko. Rekao je i kako je stranci dovoljno mjesec i pol dana da prezentira kandidate za gradonačelnika ali da je pitanje dana kada će izaći s imenima i gospodarskim programom. Kazao je i kako nije upoznat s inicijativom Srećka Kovača da se u stranku pozove Ivić Pašalić, a potvrdio je kako će Damir Mihanović, prvi koji je podigao glas protiv bivšeg premijera Ive Sanadera postati glavni rizničar stranke.

Na izjavu dojučerašnjeg predsjednika reagirao je i Zvonimir Golem koji je kazao da će izbori najbolje pokazati tko je od njih dvojice bio u pravu.

'Stranku sam sa cijelom obitelji napustio nakon 23 godine jer se ona vodi u krivom smjeru. Svatko ima pravo na svoje mišljenje ali građani će uskoro pokazati što misle i tko je u pravu', rekao je Golem. Dodao je kako nije tražio od nikoga iza HDZ-a da stranku napusti slijedeći njega ali da već okuplja svoj novi tim. U njemu će, kazao je, mjesto naći brojni građani koji su razočarani u stranke i s kojima će krenuti u stvaranje jednog boljeg Zagreba.