ŠUKER ODGOVARA MIHANOVIĆU

'Svi koji me poznaju, znaju da se ne unosim u lice'

04.10.2010 u 11:03

Bionic
Reading

'Zbog procesa koji traje, ne smijem previše pričati o tome. A svi koji me osobno poznaju znaju da nisam čovjek koji se unosi u lice i prijeti', jedini je komentar ministra financija i potpredsjednika Vlade Ivana Šukera na tvrdnje Damira Mihanovića iz Croatia osiguranja

Šuker je to, piše Večernji list, kazao nakon otvaranja Konferencije o upravljanju proračunom i fiskalnoj politici. Pritom je istaknuo da se proračun za 2011. može usvojiti sve do 31. prosinca 2010. te da će se najvjerojatnije temeljiti na projekciji gospodarskog rasta od 1,5 do 1,6 posto u idućoj godini. Dodao je i da su konzervativne procjene svih u Hrvatskoj, ali da se on može i povećati ako budu omogućene privatne investicije koje se mogu lako realizirati.

No nije se realizirala odluka kojom je, kako tvrdi Mihanović, zviždač iz slučaja Fimi medije te bivši član Uprave Croatia osiguranja, Šuker htio pogodovati njemačkom osiguravatelju Talanxu na štetu Croatia osiguranja čiji je član Nadzornog odbora.

Iako sporazum nikad nije realiziran, postoji dokumentacija o Šukerovoj odluci od 7. prosinca 2006, kada je naložio Upravi Fine da na temelju pisma namjere Talanxa sklopi ugovor o suradnji i implementira predloženi koncept suradnje. Tu dokumentaciju, kao i onu o Mihanovićevoj smjeni za koju je također prijavio Šukera, posjeduje i USKOK, piše Jutarnji list.

U međuvremenu, Mihanović je Večernjaku povjerio da su nakon njegove smjene, degradirali, iako su joj ostavili istu plaću, i njegovu suprugu, koja je radila kao poslovna tajnica u jednom javnom poduzeću. Nakon povratka s rodiljnog dopusta postala je referentica u pravnoj službi, a Mihanović tvrdi da je  prijetnje dobivala na poslu i još jedna članica njegove uže obitelji te da je sve to prijavio policiji.