DETALJI ZLOČINA

Svećenik je Kraljevića usmrtio udarcima šakom u glavu

Bionic
Reading

Marko Kraljević je, prema informacijama Županijskog državnog odvjetništva, preminuo od niza udaraca šakom u glavu, koje mu je zadao don Ivan Sinanović. Svećenik je nakon toga, doznaje Jutarnji list, nazvao prijatelja i župnika iz mjesta Lisac, don Tihu Šakotu, i rekao: 'Tiho, ubio sam čovjeka. Da nisam ja njega, on bi mene.' Potom je sjeo na trijem i zapalio crveni Marlboro

Točno je 1.20 u noći i nitko od mještana ne zna što se događa. Prvi susjedi nalaze se 200-tinjak metara od mjesta zločina pa ne čuju nikakvu buku, piše Jutarnji. U hodniku leži mrtvo tijelo lokalnog HDZ-ovca. Lice mu je potpuno krvavo. Majica umrljana krvlju sve do ramena. Prostorija zaudara na alkohol.

Marko Kraljević, nastavlja priču Jutarnji, prije samo deset minuta pijan je lupao na svećenikova vrata. Želio je sukob. Don Ivan Sinanović mirno čeka policiju. Uznemiren je i u šoku, svjestan što je učinio. Izbezumljena je i njegova rodica koja je noć provela u župnikovoj kući. Ona je zvala policiju još dok je Kraljević mahnito lupao po vratima. U kući je bilo i njeno uplašeno dijete. No sve se odvilo u minuti. Sinanović je braneći se brutalno izudarao Kraljevića, ispričali su o kobnoj noći za Jutarnji list sugovornici 'upućeni u događaj'.

Don Tiho Šakota, međutim, piše Jutarnji, nije bio raspoložen za razgovor s novinarima. Don Ivan Sinanović, podsjetimo, jučer prijepodne priveden je u Županijsko državno odvjetništvo gdje je ispitan. Određen mu je pritvor od 30 dana. Čeka se nalaz obdukcije Opće bolnice Dubrovnik, nakon koje će biti poznat točan uzrok Kraljevićeve smrti.

'Postoje osnove sumnje da je osumnjičenik don Ivan Sinanović oko 1.20 sati 22. svibnja 2012. u župnom uredu u Banićima, tijekom svađe sa Markom Kraljevićem (1963), u cilju da ga liši života, više ga puta šakom udario u predjelu glave, uslijed čega je oštećeni preminuo na mjestu događaja', navodi se u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Dubrovnika. Također je priopćeno kako je osumnjičenik 23. svibnja 2012. ispitan u Državnom odvjetništvu te mu je na prijedlog Državnog odvjetništva određen istražni zatvor.