SVE IMA CIJENU

Sutkinja traži 50.000 kuna za duševne boli

09.03.2010 u 16:59

Bionic
Reading

Ne samo da naplata duševnih boli koje nanose novinari nije relikt devedesetih, nego se na taj mehanizam pritiska na medije odlučila Slavica Banić, javnosti poznata po, blago rečeno, kontroverzama vezanim uz njezin izbor u Ustavni sud

Procjenjujući štetu na 50 tisuća kuna, Slavica Banić tužila je Europa Press Holding zbog tekstova Globusa i Jutarnjeg lista u kojima se dovodi u pitanje vjerodostojnost Ustavnog suda. Zbog toga je, kako tvrdi, doživjela psihičke traume, te je morala otići na godišnji odmor i uzimati terapiju, javlja Radio 101.

To što na današnjem ročištu nije pokazala liječničku dokumentaciju, samo je nastavak dosadašnje prakse – tako je i prilikom izbora u Ustavni sud, kao dokaz da ispunjava minimalne formalne uvjete, predala tek radnu knjižicu. Njome uistinu dokazuje 15 godina radnog staža, ali ne i da je svih 15 godina radila pravničke poslove, na što se, uostalom, protukandidatkinja Mirjana Juričić žalila sudu u Strasbourgu.

Dok se čeka njegova presuda, pitanje je hoće li se i Općinski sud u Zagrebu složiti s Ustavnim – da je Slavica Banić, radeći u danskoj humanitarnoj organizaciji, na poslovima psiho-socijalne pomoći, ujedno radila u pravničkoj struci.