SVI NA ISTOJ STRANI

Šustar ustraje da je prosvjed bio fešta

02.06.2016 u 20:47

Bionic
Reading

O jučerašnjem prosvjedu za potporu kurikularnoj reformi raspisali su se svjetski mediji, a društvene mreže vrve fotografijama i snimkama. Članak koji je o prosvjedima objavio Reuters trenutačno je najčitaniji na tom jednom od vodećih svjetskih medija

Bila je fešta, tema je bila fešta. Nismo ni na kakvim suprotnim stranama - ja sam nastavnik, radim na sveučilištu, tako da je temeljna poruka - nemojmo podlijegati nekoj retorici koja ide na isključivost, agresivnost. Radi se o obrazovanju naše djece - tu treba biti miran, treba biti staložen i hajdemo biti više uključivi, a manje isključivi, komentirao je jučerašnji prosvjed Hrvatska može bolje ministar Predrag Šustar za Dnevnik HRT-a.

Dodao je kako je kompromis potreban, a on je već i učinjen kada je, i to dobro, nastavljen rad s ekspertnom skupinom iz prošlog saziva. Pozvao ju je da nastavi rad i upitao zašto zazirati od kvalitetne rasprave. Problemi s ekspertnom skupinom nastali su nakon odluke saborskog Odbora kojom se traži proširenje te skupine. Moram reći, čak i prije ove odluke, još veće proširenje skupine tražio je i Rektorski zbor.

Sada smo u predvorju javne rasprave o kurikularnoj reformi te pozivam javnost i stručnjake da se u nju aktivno uključe i daju svoje komentare. Nakon toga slijedi recenzijski postupak. Odluka Ministarstva na kraju mora se temeljiti na dokumentima, ne na ishitrenim procjenama i stavovima. Ekspertna skupina ne treba se ponašati tako isključivo i ja je i sada pozivam da se vrati. Bit struke je da se kroz neslaganje isprofilira kvalitetan dokument - zašto zazirati od kvalitetne rasprave, upitao je.