DONIJET ĆE MIR

Šustar će stati na kraj problemu na Filozofskom, ali ne otkriva kako

28.09.2016 u 10:53

Bionic
Reading

'Mi smo dobili dio dokumenata, danas ćemo dobiti i drugi dio, zatražit ćemo od Filozofskog fakulteta dokumente koji su potrebni i ja ću sasvim sigurno vrlo brzo reagirati', kazao je danas prije početka Vlade ministar obrazovanja Predrag Šustar

Naglasio je da je pred nama početak nove akademske godine i da će on 'povući potez koji će jamčiti miran ulazak u novu akademsku godinu'. Usto je apelirao na obje sukobljene strane na Filozofskom fakultetu 'da bespotrebno ne talasaju nego da se odgovorno ponašaju'.

'Ta odluka vjerujem da će smiriti situaciju. Ja pozivam studente da se vrate u fakultetsko Vijeće Filozofskog fakulteta. Ta participacija je na svim fakultetima relativno slaba, ali ako donosimo odluke, tu studenti moraju biti uključeni, to nije stvar formalnosti', istaknuo je Šustar.


Naglasio je da je to stari problem te da se hrvatska sveučilišta 'konačno moraju opredijeliti za moderniji ustroj, a to je da krenemo prema modelu europskih sveučilišta koja imaju veću razinu funkcionalne i pravne integracije'.

'Ja znam da je to osjetljivo pitanje, ali sve su to zemlje napravile. Krajnje je vrijeme da reforma koja se odnosila na srednje školstvo da se protegne i na visoko školstvo. To se ne smije odgađati. Vidi se po rang-listama kako loše stojimo', poručio je.