'PREVAŽNO DA BI SE PERSONALIZIRALO'

Šustar će prihvatiti razrješenje Jokića

08.06.2016 u 14:20

Bionic
Reading

Cjelovita kurikularna reforma se nastavlja i vraća pod okrilje ministarstva, rekao je u srijedu nakon sjednice vlade ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar poručivši da je reforma prevažan i predugoročan projekt da bi ga se pretjerano personalizirao 'o kome god bila riječ'

Kurikularna reforma prevažna je da bi ju se politiziralo i personaliziralo jer je posrijedi sustav koji će vrijediti jako puno godina, smatra ministar Šustar koji je sve dionike u procesu pozvao na 'više strpljivosti, kooperativnosti i kolegijalnog duha, a one koji su dosad sudjelovali u njezinoj izradi pozvao je da u tome i dalje sudjeluju.

Ministar smatra da razrješenje koje je tražila Ekspertna radna skupina kojoj je na čelu Boris Jokić, u ovom trenutku ne može čekati. Napomenuo je da je nekoliko puta razgovarao s članovima ekspertne skupine pokušavajući ih nagovoriti da se vrate, no, smatra, 'premalo je vremena i prevelik je posao da bismo ovisili o tome'.

Ponovivši da reforma ide dalje, ministar je istaknuo da ona mora biti depersonalizirana 'tako da nitko, bez obzira na to o kome je riječ, ne može dovoditi u pitanje proces i njegovu dinamiku'. Na pitanje novinara hoće li prihvatiti zahtjev za razrješenje Ekspertne radne skupine, Šustar je odgovorio kako vjeruje da će neki vid suradnje ostati, no još nije definirano u kojem opsegu, a dodao je da sada predstoji javna rasprava, koju ocjenjuje iznimno važnom.