KARAMARKO ZA TV PINK

'Suradnja hrvatske i srbijanske policije jako dobra'

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 18.09.2009 08:24
  • Objavljeno 18.09.2009 u 08:24
karamarko dalj

karamarko dalj

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vlado Kos

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko ocijenio je u četvrtak navečer kako je suradnja hrvatske i srbijanske policije u ovom trenutku jako dobra, dodavši kako se ona razvijala proteklih par godina, posebice u posljednjih godinu dana.

Karamarko je u izjavi za beogradsku televiziju Pink rekao kako je ta suradnja postojala na višoj razini te da se nakon potpisivanja sporazuma o suradnji policija dviju zemalja ta suradnja razvija i na operativnoj razini, kroz dnevne kontakte i mogućnost zajedničkih operativnih aktivnosti.

"Kriminal, interes i profit nemaju boju, naciju, vjeru niti granicu, ništa osim bazičnog interesa, prema tome, u tom dijelu smo bili u malom zakašnjenju, međutim uspjeli smo se, shvativši ove činjenice, na neki način pregrupirati i dogovoriti i zato smo pokrenuli čitav niz sporazuma o policijskoj suradnji", naveo je ministar.

Takve sporazume, kako je dodao, hrvatska policija radi sa BiH, Crnom Gorom i naročito sa Srbijom s kojom, po njegovim riječima, Hrvatsku pojedini događaji naročito povezuju te ukazuju na potrebu međusobne suradnje.

Osvrnuvši se na ubojstvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, Karamarko je istaknuo da ono predstavlja jedan od primjera funkcioniranja organiziranog kriminala u regiji te da je reakcija hrvatske i srbijanske policije primjer kako odgovoriti na takvo djelovanje.

"Naše organizirano i efikasno djelovanje je preventiva za budućnost i sprječavanje sličnih događanja u regiji. Ja tvrdim da nema te mafije u regiji koja može obavljati nesmetano svoj posao i koja može pobijediti ako su policije, odnosno ministarstva, jedinstvene, ako surađuju na dnevnoj razini, ako stvorimo jedan sigurnosni mozaik u regiji, i to će biti naš doprinos i poklon suvremenoj Europi i njezinoj sigurnosti", poručio je Karamarko.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi