HNS-OVO KADROVIRANJE

Suprug ministrice Mrak Taritaš dat će otkaz

21.03.2013 u 18:22

Bionic
Reading

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš izjavila je danas kako će njezin suprug Zlatko Taritaš raskinuti ugovor o radu u Plinacrou, kao i da ona ne namjerava podnijeti ostavku zbog medijskih spekulacija da je njezin suprug posao u toj državnoj tvrtki dobio kroz političko kadroviranje. Mrak Taritaš je u izjavi za medije istaknula kako je njezin suprug posao u Plinacrou dobio prije no što je ona postala ministricom, i to na javnom natječaju za nepopunjeno radno mjesto u toj tvrtki.

O svojoj ostavci je pak kazala 'apsolutno ne, jer ja svoj posao radim vrlo korektno'. 'Budući da se stvorila dosta velika medijska pompa oko svega toga, mi smo obiteljski zaključili da bi bilo ipak najprihvatljivije da on otkaže svoj ugovor o radu u Plinacrou iz razloga što mislim da ja osobno i cijelo ministarstvo radimo izuzetno dobar posao i ne bih htjela da taj dobar posao na bilo koji način bude zasjenjen bilo kakvim sumnjama', kazala je Mrak Taritaš.

Dodala je da je njen suprug diplomirani inženjer građevine, a ona je arhitektica te da činjenica da su oboje iz iste struke u posao koji ona radi 'donosi malo zabuna'. Pritom je istaknula da se kod zapošljavanja njenog supruga u Plinacrou ne može dakle govoriti o 'HNS-ovom kadroviranju', jer on nije niti je ikada bio član niti ijedne stranke. 'Javio se na normalan natječaj, kao da se javio na natječaj u Hrvatskim cestama ili Hrvatskim autocestama bilo kojem javnom poduzeću i zadovoljio je tražene uvjete', ponovila je ministrica te istaknula da su odluku o davanju otkaza donijeli jer ne želi da se ministarstvo koje vodi 'promatra kroz prizmu ministričina muža'.

Sada, kazala je, obitelj treba donijeti odluku, jer 'on je građevinar i mora raditi', ali zbog toga što je ona ministrica on sada ne može raditi čak niti primjerice u nekoj tvrtki za legalizaciju objekata. Odluku svoje obitelji ministrica Mrak Taritaš je danas prenijela i predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću, koji je, bio zadovoljan njenom reakcijom, 'koja je mogla biti samo takva, što ste mogli vidjeti iz onoga što sam radila i do sada'.