Emerald Azzurra

Superluksuzna jahta od 110 metara plijenila je poglede u Šibeniku. Evo u čijem je vlasništvu i koliko košta sedmodnevno krstarenje po Jadranu

24.08.2022 u 23:14

Bionic
Reading

Nakon provedenog dana u Šibeniku luksuzni kruzer Emerald Azzurra u dug 110 metara, sa sedam paluba, dva apartmana veličine 110 kvadrata i još 44 manja apartmana s terasama i balkonima i šest luksuznih kabina, isplovila je prema Kornatima

Riječ je o superluksuznoj jahti sagrađenoj ove godine u vijetnamskom brodogradilištu Ha Long i prvoj prekooceanskoj jahti tvrtke Emerald Cruises. U vlasništvu je Australca Glena Moroneya, osnivač i predsjednika Scenic Group, čiji je Emerald Cruises dio.

Poznatiji po svojoj floti suvremenih riječnih brodova, Emerald Cruises krenuo je u svoj prvi pothvat u oceanskom krstarenju koristeći vlastite, posebno dizajnirane superjahte. Emerald Azzurra za sto putnika prva je, a 2023. na more bi se trebala otisnuti Emerald Sakara. Za sto putnika brine se 73 člana posade, a kako izgleda iznutra i što sve nudi pogledajte ovdje.

Odlučite li se za osam dana krstarenja po Jadranu od Venecije do Dubrovnika uz posjete Krku, Zadru, Šibeniku, Hvaru, Splitu, Korčuli i Dubrovniku u ovo doba iduće godine morat ćete izdvojiti 6,900 funta (61 tisuću kuna) po osobi.

  • +5
Emerald Azzurra Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev