CINKALA BIVŠU ŠEFICU

Sunčana Glavak zna kako se vozi politički veleslalom

18.04.2013 u 13:55

Bionic
Reading

To što je Sunčana Glavak prijavila Jadranku Kosor sudu časti nesumnjivo će označiti kraj njihova prisnog druženja, ne samo na političkom, nego i modnom planu. Osim toga, cinkanje bivše šefice novom šefu ova bi probitačna HDZ-ovka mogla i monetizirati, budući da se trenutno jedino nju spominje kao kandidatkinju za gradonačelnicu Čakovca

Sunčana Glavak, popularna voditeljica na Varaždinskoj televiziji, došla je na nacionalnu političku scenu razmjerno kasno, ali i naglo.

Sunčana Glavak - politički vrlo probitačna osoba

Naime, njezina politička karijera nije se razvijala postupno, već se njezino ime 2007. odjednom našlo na popisu kandidata HDZ-a za Hrvatski sabor, i to na visokom trećem mjestu u III. izbornoj jedinici, odmah iza starih lisaca Ivana Jarnjaka i Bože Biškupića. Takva iznimna pozicija odmah je izazvala različita, nikada dokazana nagađanja oko toga tko joj je pomogao u rijetko viđenom političkom usponu.

Najčešće se pričalo da je ključnu ulogu odigrao Ratko Maček koji je novinarsku karijeru također započeo u Varaždinu, da bi usprkos repovima u varaždinskom dopisništvu HTV-a dogurao do voditelja Dnevnika, a na kraju završio kao glasnogovornik Sanaderove vlade.

Premda je Glavak izabrana u Hrvatski sabor 2007, njezin je mandat prethodno stavljen u mirovanje, budući da je imenovana glasnogovornicom Ministarstva kulture, a zatim i HDZ-a. U srpnju 2009. sjela je u klupu sabornice, i to s mjesta zamjenice glasnogovornika Vlade Zlatka Mehuna koji je naslijedio Mačeka.

Njezin dolazak u Sabor poklapa se sa Sanaderovom ostavkom, što je utjecalo na dobre odnose s Jadrankom Kosor. Oni su još više učvršćeni kada je novoj čelnici HDZ-a i Vlade dala otvorenu potporu u trenutku Sanaderova pokušaja povratka na čelo HDZ-a.

Iste poglede Kosor i Glavak nisu dijelile samo po tom i drugim političkim pitanjima, nego i modnim. Tako su zajedno viđene prilikom kupnje odjeće kod poznate čakovečke dizajnerice, koju preferira i šefica diplomacije Vesna Pusić i još neke zastupnice u Hrvatskom saboru. Zajednička kupovina izazvala je različite komentare čak i u HDZ-u koji su neki pripisivali – taštini. 

Kako bilo, Glavak je bila glasnogovornica HDZ-a sve do sredine prošle godine kada je smjenjuje Tomislav Karamarko. Nedugo  prije toga izabrana je za predsjednicu Gradskog odbora HDZ-a Čakovca. Na toj se funkciji sigurno neće zaustaviti s obzirom na umijeće sklapanja saveza i veliku ambiciju koje je dosada pokazala u politici.