BRKIĆ SMIRIO STRASTI

Šuica neće biti izbačena, HDZ napušta Dubrovački dogovor?

01.10.2014 u 22:42

Bionic
Reading

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić izjavio je večeras u Dubrovniku kako nema nikakvih afera ni stegovnih postupaka u dubrovačkom odboru HDZ-a, i da je ta tema nebitna za budućnost Hrvatske, a da bi se u javnosti trebalo razgovarati o problemu nezaposlenosti i nekompetenciji aktualne Vlade

Nema nikakve afere niti stegovnih postupaka, dubrovački odbor HDZ-a temeljem statuta vodit će politiku, a svi članovi stranke moraju poštivati taj statut bez obzira na ime i prezime, dodao je.

Brkić je večeras sudjelovao u radu dubrovačkog HDZ-a, vezano za zahtjev predsjednika gradske organizacije stranke Mate Frankovića da četvoro HDZ-ovih vijećnika u Gradskom vijeću Dubrovnika predaju mandate stranci ili će biti isključeni iz stranke.

Riječ je o potpredsjednici HDZ-a Dubravki Šujici, Niki Buliću, Dubravki Marunčić i Mariju Obuljenu.

Sukob u dubrovačkom HDZ-u počeo je prošle subote, nakon sjednice Gradskoga vijeća Dubrovnika, kada je predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković, nezadovoljan što su četvoro vijećnika HDZ-a, suprotno od stava stranke, podržali izviješća dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića.

Po završetku večerašnjeg sastanka glavni tajnik HDZ-a Brkić je također naglasio kako je ovaj slučaj nebitna tema za budućnost Hrvatske, jer bi se trebalo razgovarati o problemu nezaposlenosti, i neimanju vizije, ideja i nekompetencije aktualne Vlade.

Kada je u pitanju budućnost 'Dubrovačkog dogovora' u Gradskom vijeću, Brkić je kazao da potpunu ovlast u redefiniranju 'Dubrovačkog dogovora' ima gradski odbor HDZ-a. Ocijenio je kako su se stekli uvjeti da se taj dogovor i redefinira, a na koji način odlučit će dubrovački HDZ.

I politički tajnik HDZ-a i predsjednik stranačkog Visokog časnog suda Tomislav Čuljak rekao je ranije danas kako 'nema nikakvog govora' o isključenju potpredsjednice HDZ-a Dubravke Šuice iz stranke, pojašnjavajući da je došlo do 'greške u komunikaciji'.

Osvrčući se na skorašnje predsjedničke izbore Brkić je novinarima izjavio da će pobjediti HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović