IVICA DAČIĆ

'Sudski epilog najbolje rješenje za tužbe RH i Srbije'

28.11.2013 u 15:03

Bionic
Reading

Srbijanski premijer Ivica Dačić ocijenio je za Radioteleviziju Srbije (RTS) da bi sudski epilog uzajamnih tužbi Srbije i Hrvatske za genocid bio najbolje rješenje jer bi se tako taj problem prestao politizirati, prenose u četvrtak srbijanski mediji.

Nakon sastanka s hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem na rubu međunarodnog skupa u Bukureštu, Dačić je za RTS rekao kako je posve jasno da će Srbija i Hrvatska svoj spor okončati pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu.

'Evidentno je i jasno da će Srbija i Hrvatska ići na tužbe pred Međunarodnim sudom i mislim da je to možda i najbolje rješenje da bi se to pitanje zauvjek skinulo s dnevnog reda i da ne bi bilo politizacije tog problema', rekao je Dačić.

Dačić je ocijenio da Hrvatska nije sposobna za ozbiljne, povijesne korake, dok je Srbija pokazala hrabrost i spremnost, bez obzira na probleme s kojima se suočava.

'Mi se ne plašimo suđenja, ali ako je to najbolje rješenje, siguran sam da Srbija ima veoma dobar tim, da ćemo spremno dočekati suđenje i siguran sam da ishod neće biti na našu štetu', rekao je Dačić.

Dačić i Milanović susreli su se na rubu summita premijera 16 država srednje i istočne Europe i premijera Kine, održanom početkom ovog tjedna u Bukureštu.