ZASTRAŠIVANJE SVJEDOKA

Suđenje Šešelju nastavlja se 12. siječnja

25.11.2009 u 15:06

Bionic
Reading

Suđenje vođi srpskih radikala Vojislavu Šešelju u Den Haagu, prekinuto 11. veljače zbog zastrašivanja svjedoka, nastavit će se 12. siječnja 2009., priopćio je u srijedu Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY)

DEN HAAG - Sudsko vijeće haaškog suda odlučilo je 11. veljače na zahtjev tužiteljstva prekinuti suđenje Vojislavu Šešelju zbog prijetnji koje su dobili neki svjedoci tužiteljstva.

"Sudsko vijeće smatra da se situacija u međuvremenu promijenila i naredilo je nastavak suđenja", ističe ICTY u priopćenju.

Vojislav Šešelj optužen je za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini. Od početka suđenja u studenome 2007. godine, tužiteljstvo je do sada protiv Šešelja izvelo 71 svjedoka i ostalo ih je još 11 do kraja tužiteljskog dijela dokaznog postupka. Vijeće je odlučilo da će pozvati samo sedam od tih jedanaest svjedoka.

U odvojenom postupku Šešelj je u srpnju ove godine osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog nepoštovanja suda objavom identiteta zaštićenog svjedoka u jednoj od svojih knjiga.