ISKAZ NIJE KONZISTENTAN?!

Sud vraća curicu ocu zlostavljaču

07.02.2010 u 11:39

Bionic
Reading

Djevojčica koja je u pismu opisala kako je otac seksualno zlostavlja, zbog oslobađajuće odluke suda vraća se u obitelj u kojoj je bila zlostavljana

Devetogodišnju djevojčicu koju su 2006. oduzeli roditeljima zbog seksualnog zlostavljanja, mogli bi sada vratiti ocu kojeg su oslobodili svih optužbi. Napisala je pismo svojoj psihologinji u kojemu opisuje što joj je sve tata radio.

'Tata se skine gol i veli da moram spavati s njim ili će me zavezati vani kao psa. Kad idemo spavati, ja spavam, a tata skače po meni i radi nešto prosto. To mene boli. Ja kažem da to mene boli, a on ništa. Tata dugo skače po meni, dok mama ne kaže da je ručak gotov. Mama je vidjela što mi radi i rekla mi je: 'Žao mi je, dušo, ne znam od policije broj.' Braco se skriva od tate. Šapnuo mi je da i njemu radi', napisala je djevojčica svojoj psihologinji, piše Jutarnji list

Nakon tri godine, dijete koje su 2006. stručnjaci proglasili 'vrištećim slučajem seksualnog zlostavljanja', progovorilo je o grozotama koje je doživjelo u najranijem djetinjstvu, a država bi je već ovog mjeseca mogla vratiti obitelji u kojoj je bila zlostavljana.

Zbog 'nekonzistentnog i nevjerodostojnog iskaza' koji je dala na sudu kao šestogodišnja djevojčica otac je u rujnu prošle godine pravomoćno oslobođen svih optužbi. Dijete, za koje je i sudski vještak napisao da u dobi od šest godina 'nedvojbeno ima osobna seksualna iskustva', nije za sud 'dovoljno jasno verbaliziralo' s kim je ta iskustva steklo.

Oslobođenjem oca više nema razloga da se djevojčica ne vrati u svoju biološku obitelj, iz koje je 2006. izdvojena zbog sumnje na seksualno zlostavljanje. Ovog mjeseca istječe odluka o njezinu smještaju kod udomitelja. Njezino pismo za sud i pravo potpuno je nebitno, jer je njezin otac oslobođen i ne može biti dvaput suđen za isto djelo.