ušao u ustavu

Sud oslobodio čovjeka koji je spasio Trnje od poplave

13.05.2021 u 19:42

Bionic
Reading

Tihomir Blagus, stanovnik Trnja, koji je prošle godine provalio u ustavu Hrvatskih voda kako bi spasio Trnje i okolicu od poplava, oslobođen je optužbi na sudu

Stanovnici Trnja okupljeni u Facebook grupi 'Trnje - na posljednjoj liniji obrane' objavili su sudsku presudu koja je donesena u utorak. U objavi su napisali 'Napokon je naš Tihać oslobođen.'

Podsjetimo, Blagus je svojom reakcijom prilikom prošlogodišnjih velikih kiša kada je poplavljen dobar dio Zagreba, od veće štete spasio Trnje i okolicu. On je s Domagojem Vorbergerom prvi stigao do prostorije ustave potoka Kuniščaka na zagrebačkom Trnju.

'Nama mlađima bila je to inicijacija i gotovo životni rizik. U prostoriju ustave u koju smo ušli nadirala je voda brzinom Niagare, a tamo su se nalazili i priključci za struju. Pola sata smo stiskali dugmad kako bismo digli branu, no na kraju smo uspjeli. Nakon toga, voda se povukla u roku od desetak minuta', opisao je tada za Večernji list.

No, idući dan Blagus je uhićen nakon prepirke s policijom, a protiv njega je podnesena prijava zbog remećenja javnog i mira i omalovažavanja službene osobe.