POSTUPAK U SRBIJI

Subotić Cane osumnjičen za ubojstvo Pukanića?

20.03.2010 u 08:38

Bionic
Reading

Za beogradske su medije informaciju o istrazi protiv Subotića kao naručitelja Pukanićeva ubojstva neslužbeno potvrdili i izvori iz srbijanske policije i specijalnog tužiteljstva

Protiv Stanka Subotića Caneta u Srbiji se vodi pretkazneni postupak zbog sumnje da je umiješan u ubojstvo suizdavača Nacionala Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franića, piše Jutarnji list.

Subotića je za to ubojstvo javno u svom svjedočenju pred zagrebačkim Županijskim sudom 25. veljače ove godine optužio Ratko Knežević , bivši suradnik i kum Mila Đukanovića, aktualnoga crnogorskog premijera. Knežević je naveo da su Đukanović, Subotić i Jovica Stanišić, bivši šef DB-a, predvodili duhanski kartel.

Osim za ubojstvo Pukanića, srbijanska policija i tužiteljstvo vode predistražne radnje i zbog sumnje da je Subotić naručitelj ubojstva policijskog generala iz Miloševićeva režima Radovana Stojičića Badže, izvršeno 11. travnja 1997., te biznismena Vanje Bokana 17. listopada 2000. godine u Ateni. Obojicu se povezivalo s duhanskom mafijom. Stojičić je likvidiran u restoranu Mamma mia, a Bokan ispred svoje kuće.

Knežević je tijekom svjedočenja izjavio kako mu je na jednoj internoj zabavi Stanko Subotić Cane osobno rekao: 'Ubio sam mnoge, ubit ću i Pukanića i tebe ako bude trebalo!'

Stanko Subotić Cane, za kojega se tvrdi da je trenutačno u Crnoj Gori, više je puta opovrgnuo tvrdnje da stoji iza Pukanićeva ubojstva, o čemu su govorili i neki od optuženika u zagrebačkom postupku u svojim prvim iskazima policiji. Posljednji je tvrdnje o umiješanosti u Pukanićevo ubojstvo opovrgnuo i crnogorski premijer Milo Đukanović koji je Kneževićev iskaz nazvao lažnim, a njega diskreditirao kao osobu.