ŠTETA OD 70 TISUĆA KUNA

Stupovi javne rasvjete na meti porečkih vandala

16.03.2011 u 15:00

Bionic
Reading

Samo u protekla dva vikenda s porečkih ulica, prema podacima Komunalnog odjela, nepoznati počinitelji otuđili su ili pak devastirali dio gradskog inventara u vrijednosti oko 70.000 kuna

Kako je priopćeno iz Grada Poreča, nepoznate osobe su tijekom noći sa 5. na 6. ožujka devastirale više stupova javne rasvjete na potezu od rive do uvale Peškera.

Riječ je o 26 brončanih poklopaca priključnice stupa javne rasvjete koje su nepoznati vandali uništili. Neprilična zabava uništavanjem javnog dobra nastavila se i tijekom narednog vikenda, pa su tako između 11. i 14. ožujka devastirani i ormari javne rasvjete te ormari za štandove i kioske. K tome su i otuđena još 23 brončana poklopca priključnica, od kojih svaki stoji oko 500 kuna.

Računica Komunalnog odjela je da će stoga Grad Poreč za nabavu 50-ak novih morati 'iskeširati' 25.000 kuna, čemu treba pridodati i 32.000 kuna za četiri nova ormara, što s PDV-om iznosi oko 70.000 kuna. Svakako, značajan iznos u recesijska vremena.

Šteta je, naravno, prijavljena policiji, a iz Upravnog odjela za komunalni sustav Grada Poreča upućuju i apel građanima da čuvaju svoj grad i pažljivo se odnose prema gradskoj imovini te da sva uočena oštećenja, ili one koji uništavaju imovinu, prijave nadležnim službama.