potpredsjednik vlade

Štromar: O Bandićevoj participaciji u Vladi razgovarat ćemo kad do toga dođe

06.11.2018 u 12:32

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja te zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar u utorak je na pitanje novinara kakvo je njegovo stajalište o tome da s Milanom Bandićem participira u Vladi i da HNS-ovci ostanu na svojim dužnostima odgovorio da su to pitanja 'što bi bilo - kad bi bilo' i da na njih ne želi odgovarati te je poručio da će o tome razgovarati kad do toga dođe

Na pitanje kako komentira to što se Klub zastupnika Milana Bandića sve više povećava te smatra li da se on može uključiti u Vladu, Štromar je odgovorio kako misli da HNS u dva resora u kojima je u Vladi radi iznimno dobro i kvalitetno te da je bitna stabilnost Vlade kako bi građanima mogla osigurati bolji život i standard.

Štromar: Bitna je stabilnost Vlade; HNS radi dobro i kvalitetno u dva resora

"Nama je bitno da je Europska komisija pohvalila reformu obrazovanja prvi put nakon dugo, dugo godina i konstatirala da se krenulo i da se ide u dobrom smjeru. Mene izuzetno veseli ova mjera subvencioniranja kredita, POS-a i mislim da HNS u Vladi u dva resora u kojima participira radi izuzetno dobro i kvalitetno i da se to vidi. Bitna je stabilnost Vlade da bi mogla građanima Republike Hrvatske osigurati bolji život i bolji standard. I mislim da samo time možemo odgovoriti na sve one špekulacije koje postoje trenutačno u medijima", istaknuo je Štromar na konferenciji za novinare u ministarstvu na kojoj je predstavio prve rezultate ovogodišnjeg poziva za subvencioniranje stambenih kredita.

O tome može li se kvota Milana Bandića zamijeniti nekim od HDZ-ovih ministara i bi li bilo u redu da HDZ Bandiću prepusti jedno ministarsko mjesto Štromar je rekao kako o tome nisu razgovarali s premijerom i predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem. Poručio je da će izvijestiti kad o tome budu razgovarali.

Na pitanje kakvo je njegovo stajalište da mogućoj participaciji u Vladi s Milanom Bandićem, pri čemu bi HNS-ovci ostali na svojim dužnostima, Štromar je odgovorio da su to pitanja "što bi bilo - kad bi bilo".

"I ne želim odgovarati na takva pitanja", dodao je i poručio da će o tome razgovarati kad do toga dođe.

Odgovarajući na pitanje boji li se HNS ispadanja iz Vlade, Štromar je odgovorio: "Nemamo se mi čega bojati. Mi radimo kvalitetno, dobro, što vide i građani, a vidim da i vi mediji dobro ocjenjujete rad i kolegice, ministrice Divjak i moj rad."