NAPRASNA OSTAVKA

Strmotina kolegica: Pitanje svih pitanja je što iza toga stoji

25.02.2018 u 11:53

Bionic
Reading

Zdenka Damjanić s katedre za demografiju Ekonomskog fakulteta Zagreb komentirala je ostavku državnog tajnika u Ministarstvu socijalne politike i demografije Marina Strmote.

'To nije Ministarstvo demografije kao što su očekivali demografi. To je dodatna uprava koja je pridodano Ministarstvu socijalne skrbi', kazala je Damjanić za N1 te dodala da se Strmota se odlično ponašao i snašao te izvanredno funkcionirao na fakultetu i da je s radošću prije godinu dana prihvatio funkciju državnog tajnika.

'Strmota je mlad čovjek pun vitalnosti i snage i ideja, s radošću je prihvatio tu funkciju. Ne znam što se konkretno dogodilo da je dao ostavku ne znam. On mora reći zašto je na taj način podnio ostavku. Način je zaintrigirao javnost, pitanje svih pitanja je što iza toga stoji i koje su bile njegove namjere. Svijet je danas takav, ako nisi na televiziji učinio nešto, nisi učinio ništa', kazala je Damjanić.

Podsjetimo, Strmota je ovog tjedna na rubu suza na konferenciji za medije podnio ostavku rekavši da su demografske mjere 'folklor' i da 'Hrvatska izumire'. U nezgodnu situaciju je time doveo ministricu Nadu Murganić koja je na konferenciji ostala objašnjavati što će država učiniti kako bi se taj trend demografskog pada okrenuo.

Marin Strmota Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Krišto