opečeni lice, vrat, ruka...

Strava u Maksimiru: Muškarac teško ozlijeđen nakon što su ga nepoznati napadači zapalili

29.12.2020 u 09:50

Bionic
Reading

Šturo policijsko priopćenje subotnjeg događaja u zagrebačkom parku Maksimir navodi samo da je 50-godišnjak teško ozlijeđen na način da je zadobio opekline te mu je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju

Subotnju šetnju Maksimirskim perivojem nadomak stepenica gdje se nalazi Sokolska mogila pamtit će dok živi 50-godišnji djelatnik jedne zagrebačke gradske tvrtke jer su ga dvojica napadača, ničim izazvana, zapalila, navodi Jutarnji.hr. Naime, dvojica nepoznatih maskiranih muškaraca su ga, kako je ispričao policiji, prvo pitala za upaljač, a kad im je rekao da nema, pokušali su od njega doznati što radi u parku. Nakon što im je od straha rekao da čeka prijatelja iako se zapravo išao samo prošetati, ubrzo ga je dočekalo iznenađenje - napad, najvjerojatnije molotovljevim koktelom, a plamen je vrlo brzo zahvatio njegovu jaknu.

Zahvaljujući prisebnosti i pomoći prolaznika koji su začuli očajne vapaje u pomoć, 50-godišnjak je spašen te hospitaliziran s opekotinama II. stupnja u Klinici za traumatologiju u Zagrebu.

Muškarac je za Jutarnji ispričao da se u subotu navečer otišao u Maksimirski park prošetati, no tada je za njega počeo horor. 'Prošao sam kraj jedne klupice na kojoj su bila dva muškarca. Jedan me upitao: 'Imaš upaljač? Šta radiš? Koga čekaš? Kuda ti se žuri?' U strahu sam rekao da upaljač nemam i izmislio da čekam prijatelja koji još uvijek nije došao te sam produžio dalje. Kad sam se vraćao nazad po šetnici, dečki su ustali s klupice i kao fol se počeli razilaziti.

Nakon par koraka počeo sam gorjeti. Nešto me pogodilo u prsa, valjda molotovljev koktel. Vatra je bila na meni i počela se širiti', navodi muškarac za Jutarnji. Prema njegovim navodima dvojica mladića su ga napala zato što je homoseksualne orijentacije.

U šturom policijskom priopćenju kratko je navedeno: '26. prosinca oko 21.40 sati u Maksimiru, Maksimirski perivoj, u parku je 50-godišnjak teško ozlijeđen na način da je zadobio opekline te mu je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju, ozljede zasad nisu okvalificirane. U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja'.