PUPOVAC U VUKOVARU

'Stranka smo koja će imati utjecaj u političkom životu Hrvatske'

25.11.2011 u 19:50

Bionic
Reading

'Hrvatskoj će nakon izbora trebati jaka Vlada zbog problema s kojima će se država susretati već krajem ove ili početkom iduće godine', upozorio je s predizbornog skupa SDSS-a u Vukovaru kandidat te stranke na listi srpske nacionalne manjine u XII. izbornoj jedinici, Milorad Pupovac

Na stranačkom skupu u Vukovaru Milorad Pupovac je okupljenim članovima i simpatizerima stranke kojoj je potpredsjednik poručio kako SDSS 'nije velika stranka, ali je stranka koja ima i imat će utjecaj u političkom životu Hrvatske'.

'Rubna hrvatska područja, od Belog Manastira i Vukovara do Knina ne smiju postati područja u kojima će stopa zaposlenosti biti istovjetna stopi nezaposlenosti u Zagrebi ili Rijeci', rekao je Pupovac založivši se za jednakost svih hrvatskih građana i jednako dobar život i u Zagrebu, i u Rijeci, i u Vukovaru, i u Kninu.

Predsjednik stranke, također jedan od kandidata, Vojislav Stanimirović osvrnuo se na 'brojne napade protukandidata na srpskoj manjinskoj listi, inače bivših članova SDSS-a, kojima je izložen u predizbornoj kampanji'.

'Njihov osnovni program je da napadaju SDSS, jer drugog programa nemaju. Čujem da nam zamjeraju kako smo još 1998. godine surađivali s HDZ-om i Franjom Tuđmanom. I jesmo. Da nismo, kako bi opstali na ovim područjima', upitao je Stanimirović.

Naveo je i kako se građani srpske nacionalnosti još uvijek suočavaju s brojnim pravnim i imovinskim problemima, kao i problemima ostvarivanja manjinskih prava, te izrazio uvjerenje da će s budućom Vladom o svim problemima srpske manjine u Hrvatskoj pregovarati upravo saborski zastupnici SDSS-a