HSP AS

Stranka Ruže Tomašić otkrila detalje njezinog 'umirovljenja'

26.08.2013 u 11:23

Bionic
Reading

Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević i europarlamentarka preko svog glasnogovornika je danas pojasnila izjavu o svom političkom umirovljenju. Poručuje kako se 'ne vidi u politici do sudnjeg dana poput mnogih drugih stranačkih lidera'

Iz stranke kažu kako nije prvi puta da Tomašić govori o svom povlačenja kako bi pripremila stranačke dužnosnike i članove 'na novo doba stranke koje neminovno dolazi, a u koje će HSP AS morati ući na višem organizacijskom nivou nego što je to danas'.

'Stranka će već sa sljedećom sjednicom Predsjedništva ući u proces tranzicije ka modernoj političkoj organizaciji i Ruža Tomašić je to na sebi svojstven način najavila u Splitu. Mjesto je odabrano s posebnom pozornošću jer su upravo iz splitske stranačke podružnice u posljednje vrijeme dolazili disonantni tonovi koji su punili stupce lokalnih, ali i državnih medija', kažu.


'Nama u Hrvatskoj stranci prava dr. Ante Starčević, ali i svima koji prate naš rad, nije tajna kako predsjednica Tomašić svojim radom i požrtvovnošću otvara prostor novim stranačkim kadrovima, mladim i obrazovanim ljudima, kako bi stranka spremna dočekala novo vrijeme koje je neosporno započelo ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju. Potreba za novim kadrovima i novim razmišljanjima te promjenom kompletne političke paradigme veća je no ikad i predsjednica Tomašić je to prepoznala i u skladu s tim djeluje', poručuju.