KOMUNALCI IZ PULE

Štrajk nastavljaju, ali uklonit će bolnički otpad

  • Autor: Hina 7 tportal.hr
  • Zadnja izmjena 23.12.2009 22:43
  • Objavljeno 23.12.2009 u 22:38
Smeće otpad Pula

Smeće otpad Pula

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Srecko Niketic

Pregovori između gradonačelnika Pule Borisa Miletića i Sindikata Istre i Kvarnera te SSSH-a, potaknuti današnjim priopćenjem pulske Opće bolnice o mogućoj zarazi zbog smeća nakupljenog tijekom štrajka komunalne službe, završili su bez dogovora o prekidu štrajka, ali će komunalci ukloniti infektivni otpad u krugu bolnice

Pulsko komunalno poduzeće "Herculanea" nastavlja štrajk, dok gradonačelnik ostaje pri svojoj ponudi od 500 kuna bona umjesto planirane božićnice od 2000 kuna, rekao je predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić novinarima nakon razgovora predstavnika Sindikata i gradonačelnika Borisa Miletića u pulskoj komunalnoj palači.

Gradonačelnik Miletić naglasio je da nema "cjenkanja oko ponuđenog iznosa božićnice", odnosno poklon-bona od 500 kuna.

Predsjednik Sindikata Bulić u četvratk bi se trebao sastati sa članovima štrajkaškog odbora, radničkog vijeća i uprave "Herculanee" te donijeti konačnu odluku o eventualnom prekidu štrajka.

"Želja nam je da grad Pula za Božić bude grad čist od smeća", poručio je gradonačelnik Miletić i izrazio nadu da će štrajkaški odbor sutra prihvatiti ponudu od 500 kuna bona, obustaviti štrajk i očistiti Pulu pred Božić.

Inače, djelatnici gradskoga javnog prijevoznika Pulaprometa prekinuli su danas štrajk solidarnosti i gradski autobusi voze po uobičajenom rasporedu. Štrajk su prekinuli i članovi Sindikata Istre i Kvarnera u pulskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!