NARUŠIO DOSTOJANSTVO BRANITELJA

Stožer traži ostavku ministra Matića

05.09.2013 u 20:42

Bionic
Reading

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara nastavit će s održavanjem prosvjednih skupova u Vukovaru sve dok Vlada ne odustane od postavljanja dvojezičnih ploča, a uskoro će organizirati i veliki prosvjedni skup u Zagrebu, zaključeno je na popodnevnom sastanku Stožera na kojemu bili i predstavnici 95 braniteljskih i stradalničkih udruga iz cijele Hrvatske.

Predstavljajući zaključke nakon sastanka koji je u Pastoralnom centru sv. Bone trajao više od četiri sata, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić rekao je kako Stožer zahtjeva neopozovu ostavku ministra hrvatskih branitelja Predraga Matića jer je, kako je kazao, svojim dosadašnjim djelovanjem te javnim istupima i istupima u medijima narušio dostajanstvo svakog hrvatskog branitelja.

Josić koji je rekao da govori u ime tristotnjak braniteljskih i stradalničkih udruga koliko ih je do sada Stožeru izrazilo podršku, je najavio da će udruge bojkotirati sve državne protokole u vezi s obilježavanjem stradanja u Domovinskom ratu te da će prekinuti veze s državnim vlastima.

'Ako se bude i dalje inzistiralo na postavljanju dvojezičnih ploča učiniti ćemo sve kako bi 18. studenoga Vukovar postao negostoljubiv za političare', kazao je i ponovio kako ćirilici nije mjesto u Vukovaru.

Josić je novinare izvjestio i o osnivanju, kako je najavio, koordinacijskog tima branitelja, stradalnika, hranitelja i molitelja u kojem su 44 člana, on je predsjednik, a koji će ubuduće koorodinirati sve aktivnosti Stožera u borbi protiv uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru.

Najavio je i održavanje velikog prosvjednog skupa u Zagrebu naziva 'U Vukovaru se branio Zagreb, u Zagrebu se brani Vukovar'.