Žestoko uzvratili

Što Vargini utihnuli jaganjci kažu na njegovu prozivku?

13.04.2017 u 20:00

Bionic
Reading

'Svaki resor ima svoje jaganjce koji su utihnuli dolaskom HDZ-a i Mosta na vlast, pa tako i zdravstvo', objavio je u srijedu bivši ministar zdravstva Siniša Varga uz fotomontažu četiriju osoba koje bi, smatra, trebale kritizirati rad aktualnoga ministra, kao što su to nekoć činile njemu. Da je Vargina kritika deplasirana, govori i podatak da je jedna od prozvanih, Spomenka Abveršek, već godinu i pol u mirovini te da s Vargom djeluje u SDP-ovu Savjetu za zdravstvo. Prozvani Mario Drlje, predsjednik Udruge hrvatskih pacijenata, za tportal kaže: Varga lupeta gluposti

Zašto je Varga odapeo strelicu prema Abveršek, zna samo on, no činjenica je da je nekadašnja predsjednica Sindikata zdravstva i socijalne skrbi već godinu i pol u mirovini, da je nakon umirovljenja ušla u SDP te da joj je Varga kolega u Savjetu za zdravstvo u toj stranci.

'Nakon svoje burne sindikalne karijere i zaslužene mirovine, u kojoj sam godinu i pol, ne mogu reagirati pokraj novoga predsjednika sindikata i eksponirati se kao sindikalac. A Varga, koji je postao i moj kolega, jer sam ja ušla u SDP onog časa kada sam prestala obavljati funkciju, može govoriti za druge sindikaliste, ali ne može za mene', rekla je Abveršek za tportal.

Napominje da je uvijek imala korektne odnose sa svim ministrima, što ne znači da je izostala njezina kritika njihova rada. Nije, kaže, štedjela ni Vargu dok je stolovao u Ministarstvu zdravstva. 'Varga je sada moj politički suradnik. Nisam štedjela ni njega, ni Rajka Ostojića, iako su s lijevoga političkog bloka', napominje.

Slaže se s Vargom u jednom - unatoč lošoj situaciji u zdravstvu, sindikalisti šute. 'Ne mora meni Varga to nacrtati. Međutim ja ne mogu sugerirati svojem kolegi koji me naslijedio što da radi i ne želim biti predsjednik u sjeni. Jesu li sindikati zdravstva imali puno materijala za kritiku u ove dvije godine? Jesu', zaključuje.

Šef Udruge hrvatskih pacijenata Mario Drlje, koji se također našao na Varginoj montaži kao jedan od ušutjelih jaganjaca, ogorčen je ovim istupom bivšega ministra.

'Nismo utihnuli. On ne prati naš rad, a gotovo svakodnevno objavljujemo na našoj stranici na Facebooku i na webu... Radimo svaki dan, obrađujemo pritužbe pacijenata. Ako je i od Varge, previše je', žali se Drlje i dodaje da on 'lupeta gluposti'.

Prije otprilike tjedan dana, podsjeća Drlje, javnosti su uputili otvoreno pismo zbog drastičnoga povećanja lista čekanja na pojedine dijagnostičke postupke i zdravstvene usluge.

Drlje je odgovorio Vargi i preko Facebooka: 'Iz ove objave se vidi da taj tip uopće ne prati naš rad u Udruzi hrvatskih pacijenata. Taj tip paušalno iznosi neistinu... i manipulira... i možda kod onih koji ne razumiju što je loše Varga kao reformator SJZS-a (solidarnog javnog zdravstvenog sustava, op.a.) učinio osiromašenom hrvatskom puku dobije neki politički poen.'