REGIONALNA KONFERENCIJA U RH

Što se događa s istraživačkim novinarstvom?

  • Autor: S.S.
  • Zadnja izmjena 15.11.2012 15:16
  • Objavljeno 15.11.2012 u 15:16
novinari Robert Zuber prosvjed

novinari Robert Zuber prosvjed

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Dragan Matic

'Tradicionalne vrijednosti u novom medijskom okruženju' naziv je dvodnevne regionalne konferencije koja se danas i sutra održava u Zagrebu, u organizaciji Veleposlanstva SAD-a i Hrvatskog novinarskog društva

Konferenciju će u četvrtak u 18 sati na Fakultetu političkih znanosti otvoriti američki veleposlanik u Hrvatskoj Kenneth Merten, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka i dekan FPZ-a Nenad Zakošek.

Veleposlanik Merten tom će prilikom najaviti i donaciju opreme vrijedne više od 8.000 dolara za studio prve hrvatske studentske televizije – TV Student. Ta donacija nastavak je tradicije dugogodišnjeg partnerstva sa studijem novinarstva i FPZ-om, tijekom kojega je Veleposlanstvo doniralo opremu i sponzoriralo programe razmjene studenata, gostovanje inozemnih profesora i govornika. Studenti FPZ-a asistirat će i aktivno participirati u programu regionalne medijske konferencije.

Sudionici iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Albanije, Crne Gore i Makedonije raspravljat će o temama vezanim uz današnje novinarstvo: kako važne vijesti prezentirati na zanimljiv način, a zanimljive vijesti prikazati važnima u kontekstu nadolazećih i konvergirajućih tehnologija, koje dramatično mijenjaju medijski krajolik širom svijeta i u jugoistočnoj Europi. Cilj programa je ukazati novinarima i urednicima na novi način razmišljanja o tome što njihove publike trebaju i žele, s naglaskom na istraživačko novinarstvo, priopćilo je američko veleposlanstvo u Zagrebu.

Na radnom dijelu konferencije, s početkom u 9 sati u petak u Novinarskom domu, sudjelovat će i tri medijska stručnjaka iz SAD-a: Joe Bergantino (direktor, New England Center for Investigative Reporting), Dan Gillmor (direktor, Knight Center for Digital Media Entrepreneurship; profesor, Digital Media Entrepreneurship; profesor, Arizona State University - Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication) i Joshua Benton (direktor, Nieman Journalism Lab - Harvard University).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!