PUCANJ U PRAZNO

Što kažu studenti o dekanovim vizijama terorista na Filozofskom

23.09.2016 u 12:00

Bionic
Reading

Nastup Vlatka Previšića, dekana Filozofskog fakulteta (FF), u jučerašnjem Otvorenom na HRT-u i danas je top tema među studentima. Previšić je, podsjetimo, angažirao zaštitarsku tvrtku Sokol Marić, iako mu policija to nije sugerirala, jer se osjetio ugroženim, ali i zbog straha od terorizma. Fakultetska knjižnica dva dana je bila zatvorena u vrijeme održavanja plenuma…

Anja Grgurinović, studentica FF-a, smatra da dekan u svom nastupu nije iznio nikakve konkretne argumente kojima bi obranio svoju poziciju.

'On je samo pokušao diskreditirati plenum i studentski pokret. Kad nije imao argumente, krenuo je na ljude pa je pokušao povezati plenum s politikom, a onda je svoje studente nazvao teroristima i lažomatima. Njegov nastup nikoga nije impresionirao', smatra Grgurinović.

Izrazila je želju da se knjižnica otvori jer je plenum prošao, što je prema njezinom mišljenju bio jedini razlog zbog kojeg je Previšić odlučio zatvoriti je.

'Ispitni rokovi su u tijeku i nadam se da će se knjižnica otvoriti. Plenum će se ponovno sastati 3. listopada, što je ujedno rok koji smo dali da Previšić podnese ostavku ili da ga se smijeni. Ako do toga ne dođe, blokirat ćemo fakultet', zaključila je Grgurinović.

Situaciju naFilozofskom fakultetu za HRT je komentirao i rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras.

'Postoje tenzije, međutim za smjenu dekanamoraju postojati i statutarni razlozi i naravno statutarno okruženje. Jasno je da mora funkcionirati Vijeće. Ispitat ću funkcioniranje i sastav Vijeća. Imamo pravne stručnjake koji mogu ispitati i zakonitost', poručio je Boras.