BRITANSKA I AMERIČKA ISKUSTVA

Što ako vam fali ljudi na skupu? 'Unajmite gomilu'

Bionic
Reading

'Unajmite gomilu' – naziv je tvrtke koja u Velikoj Britaniji osigurava pozadinu ako vam fali gužve za vaše događanje, a to uključuje i političke kampanje, piše The Independent

Da njihove usluge koriste i političke stranke u predizborne svrhe, novinaru Independenta potvrdio je glasnogovornik same tvrtke, kazavši da se njihovo unajmljivanje događa preko PR agencija koje rade za političke stranke premda, dakako, nije želio iznositi u javnost o kojim je strankama riječ. Konzervativci, liberalni demokrati i laburisti ustvrdili su da nemaju saznanja da su radili s tom kompanijom.

Taktiku unajmljivanja 'ljudske pozadine' navodno koriste i republikanci i demokrati u SAD-u, gdje slične kompanije rade na stvaranju pozitivne atmosfere za kamere. Nedavno je Donald Trump zanijekao da je platio glumcima kako bi klicali na objavi njegove predsjedničke kandidature.

Britanska tvrtka tvrdi da njihova 'unajmljena gomila' nikada ne djeluje politički, nego samo popunjava prostor što ponekad čini i na pogrebima.