VREMENSKA PROGNOZA

Stiže promjena vremena, pripremite se za kišu i snijeg

18.02.2018 u 07:38

Bionic
Reading

U nedjelju slijedi promjena vremena, a veći dio idućeg tjedna na kopnu i pravi zimsku uvjeti, uz snijeg i novi snježni pokrivač, osobito sredinom tjedna, kada bi snijeg u gorju mogao biti i obilniji. Na Jadranu većinom kiša, ali ponegdje i snijeg nošen burom

Nedjelja će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti većinom oblačna, uz kišu, u zapadnim krajevima ponegdje i susnježicu, i to uglavnom prijepodne. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Temperatura zraka većinom između 0 i 5 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj oblačno s kišom i susnježicom, a u višem gorju snijegom. Poslijepodne postupni prestanak oborina. Zapuhat umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka između -1 i 4 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju većinom oblačno. Uz obalu kišom, a moguć je i snijeg nošen burom. U gorju susnježica i snijeg, uz stvaranje novog snježnog pokrivača. Puhat će jaka i olujna bura, podno Velebita na udare i orkanska. Temperatura u gorju između -2 i 2 °C, a uz obalu od 5 do 9 °C.

U Dalmaciji promjenljivo i pretežno oblačno povremeno s kišom. Puhat će umjerena i jaka bura. More će biti uglavnom umjereno valovito. Temperatura zraka uz obalu između 7 i 12 °C, u unutrašnjosti od 3 do 8 °C. Podjednake će vrijednosti biti i na jugu Hrvatske, uz većinom oblačno vrijeme i kišu, ponegdje i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. Puhat će slaba do umjerena bura, na krajnjem jugu istočnjak i jugo.

Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Sljedećih dana na kopnu većinom oblačno. Padat će većinom snijeg, uz stvaranje novog snježnog pokrivača, i to ne samo u gorju nego i u nizinama, osobito sredinom tjedna. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

I na Jadranu idućih dana promjenljivo i pretežno oblačno s kišom koja mjestimice može biti i obilnija. Na sjevernom i srednjem dijelu može biti i snijega nošenog burom. U ponedjeljak će bura postupno oslabjeti, a u srijedu i četvrtak ponovo pojačati.

  • +31
Snijeg zabijelio Istru, otežao promet i razveselio djecu Izvor: Cropix / Autor: Srecko Niketic / CROPIX