GDJE SU PARE?

Stipe Petrina pobijedio, ali nije platio okladu

20.05.2013 u 14:43

Plakati Stipe Petrine

Izvor: Pixsell / Autor: Duško Jaramaz

Bionic
Reading

Osebujni Stipe Petrina koji je na vlasti u Primoštenu od 2001. u jučerašnjem je prvom krugu lokalnih izbora ponovno postao načelnik Primoštena. Osvojio je 68,25 posto glasova i iza sebe ostavio protukandidata iz HDZ-a Josipa Gracina koji je dobio 28,93 posto glasova Primoštenaca

Uspješna je bila i lista Stipe Petrine za Općinsko vijeće osvojivši je 66,11 posto glasova. U Općinsko vijeće ušla je još koalicija HDZ-HSS te koalicija HNS-HSU.

No za Petrinu osvojenih 68 posto glasova za načelnika nije bio posve željeni rezultat. Pred izbore najavljivao je da želi osvojiti puno više, i čak ponudio i okladu.

'Otvaram kladionicu, kladim se na sebe s koeficijentom 1:5. Ako dobijem išta manje od 70 posto glasova Primoštenaca, na svaku kunu uloženu na mog protukandidata iz HDZ-a Marija Jurina plaćam pet kuna. Ako se to dogodi, osim što ću svima platiti okladu, ja i svi ljudi s moje liste zauvijek odlazimo iz politike', kladio se Petrina kad su se predavale izborne kandidature, no sada je izigrao obećanje.

Petrina za 24 sata kaže da okladu ne namjerava platiti jer mu je protukandidat na kraju Gracin, a ne Jurin koji se morao povući jer nije imao dovoljno dugo prebivalište u Primoštenu.

'Da su kandidirali Jurina, kao što su namjeravali, dobio bih sto posto jer ne bih imao valjanog protukandidata. Nisam kockar, nego političar. Uvijek igram na sigurno. Znao sam da se Jurin ne može kandidirati jer je bio prijavljen u Zagrebu. Rekao sam 70 posto, jer da sam rekao da ću dobiti sto posto glasova Primoštenaca, bilo bi im sumnjivo. Međutim, netko od mojih se izlajao i HDZ je zadnji dan do kasno u noć prikupljao potpise za kandidaturu svog rezervnog kandidata Josipa Gracina', objasnio je Petrina