dhmz objavio

Pripremite se! Stiže nam oštra promjena vremena, izdano upozorenje za pet regija

04.08.2023 u 07:07

Bionic
Reading

Postupno naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, već ujutro na sjevernom Jadranu i u gorju, zatim i u središnjim krajevima, a do kraja dana proširit će se i na veći dio zemlje, prognoza je za petak Državnog hidrometeorolokog zavoda (DHMZ).

Pljuskovi i grmljavina mjestimice će biti jače izražen praćeni obilnom oborinom, jakim i olujnim vjetrom, ponegdje i tučom.

Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, uz izražene pljuskove na udare jak i olujan. Na Jadranu umjereno i jako jugo, na sjevernom dijelu popodne u okretanju na sjeverozapadnjak i sjeverac i lokalno u jačanju.

Najviša dnevna temperatura između 25 i 29, na istoku i u Dalmaciji od 30 do 34 stupnjeva Celzijusa.

Zbog kiše i grmljavinskog nevremena DHMZ je upalio narančasti alarm za zagrebačku, karlovačku, gospićku i riječku regiju te zbog grmljavinskog nevremena za splitsku regiju.

Umjereno do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu i pljuskove s grmljavinom, obilnije i izraženije u prvom dijelu dana bit će u subotu, a lokalno je u Dalmaciji moguće i grmljavinsko nevrijeme. Poslijepodne na Jadranu i predjelima uz njega smirivanje uz češća sunčana razdoblja, no i dalje ponegdje kiša i pljuskovi.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, lokalno i jak, poslijepodne i zapadni. Na Jadranu umjeren i jak sjeverozapadnjak u slabljenju, na jugu u okretanju na jugo. Najniža temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu od 18 do 23 °C. Najviša dnevna od 21 do 24 na kopnu, na moru između 25 i 27 °C.

  • +43
Nevrijeme poharalo Novigrad i okolicu Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic