croatia, full of nature

Stigli novinari, blogeri i fotografi iz Europe koji će otkriti čari Slavonije, Baranje, Srijema i Zagorja

14.10.2019 u 16:27

Bionic
Reading

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) prvi put organizira projekt "Croatia, full of nature" u sklopu kojega 14 blogera, novinara i fotografa iz sedam europskih zemalja boravi u Slavoniji, Baranji, Srijemu i Hrvatskome zagorju, gdje će do 16. listopada istraživati i snimati ljepote parkova prirode, izvijestili su u ponedjeljak iz HTZ-a

Kroz projekt "Croatia, full of nature" (Hrvatska, puna prirode) žele se približiti ljepote i mogućnosti kontinentalne Hrvatske na sedam tržišta, odakle je iz Velike Britanije, Francuske, Norveške, Belgije, Nizozemske, Poljske i Češke stiglo 14 blogera, novinara i fotografa.

"Hrvatske prirodne ljepote jedan su od pet osnovnih i najčešćih motiva dolazaka turista, i siguran sam da će naše šume, rijeke, nacionalni i parkovi prirode te ostale prirodne ljepote biti još posjećenije. Tome će, vjerujem, pridonijeti i objave stranih predstavnika medija, za koje se nadam da će i sami uživati u onome što vide", poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Iz HTZ-a ističu i da su blogeri, novinari i fotografi koji su stigli u Hrvatsku vrlo čitani i gledani na svojim profilima na društvenim mrežama te u medijima za koje rade jer se broj njihovih pratitelja i čitatelja kreće od nekoliko desetaka tisuća do nekoliko stotina tisuća.

Program su počeli u Vinkovcima i Vukovaru obilaskom šume Adice i plovidbom po Dunavu, nakon čega su obišli nekoliko sela te se biciklima dovezli do jedne konjušnice, a u planu je i obilazak vinskih podruma Slavonije i Baranje, parkova prirode Kopačkoga rita i Papuka te prvoga UNESCO-ova geoparka u Hrvatskoj.

Posjetit će i Virovitičko-podravsku županiju, proći Grofovom stazom u Park šumi Jankovcu, posjetiti dvorac Pejačević u Virovitici, a u Hrvatskome zagorju obići će Park prirode Medvednicu i posjetiti dvorce Trakošćan i Veliki Tabor, navode iz HTZ-a.