sredozemna ciklona

Stigla prava zima; snijeg pao i na Braču, u Gorskom kotaru već idila

13.12.2018 u 13:27

Bionic
Reading

Na vrijeme na većem dijelu Jadrana počela je utjecati najavljivana sredozemna ciklona. Snijeg je tako počeo padati čak i u višim predijelima otoka Brača. Najviše oborina trenutno ima na otvorenom moru i vanjskim otocima

Slabih oborina ima ponegdje uz obalu. Tako je snijeg počeo padati na svim obalnim planinama, uključujući i one niže. Osim Biokova i Mosora, gdje snijeg pada posljednja dva sata, također je počeo sniježiti na Kozjaku, Perunu i omiškoj Dinari, piše Dalmacija danas.

  • +6
Snijeg u Delnicama Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Snijeg povremeno pada i u mosorskim naseljima Dubrava i Gornje Sitno, ali i u Gornjim Brelima dok je susnježica u Klisu.

Iz Hrvatskog autokluba javljaju kako je zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a na dionici od Novog Vinodolskog do Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Izvor: Društvene mreže / Autor: Dalmacija Danas

Snijeg mjestimice pada i u Gorskom kotaru, Lici, Istri i zaleđu Dalmacije, a zbog niskih temperatura, upozorava HAK, moguća je poledica posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače stoga upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, a na put ne kreću bez zimske opreme.

Narančasti meteoarlam Državni hidrometerološki zavod uključio je za Istru, Kvarner, Velebitski kanal te Dalmaciju.