SKINI OVO, MOLIM TE!

Starcraft 2 najpopularniji među torrentima

16.11.2010 u 12:14

Bionic
Reading

Svi znamo kako Starcraft 2 žari i pali na top listama najboljih strategija. Također se, čini se, uspio plasirati i na nešto nepoželjnijim ljestvicama

Najbolje stvari u životu su besplatne, reklo bi se. Prema nedavno objavljenim statistikama, Starcraft 2 uspješno prati ovaj životni moto prednjačeći na top listama najskidanijih torrenta današnjice. Toliko je popularan da je uspio nadmašiti i čuveni Spore koji je, podsjećamo, prosječno prošao u prodaji, dok se s druge strane ilegalno downloadao k'o blesav.

 

Najzabavniji dio ove priče tiče se statistika. Naime, prema neslužbenim brojevima, Blizzardov megahit skinut je preko 2,3 milijuna puta. Ovo možda ne zvuči puno, no uzmemo li u obzir da SC2 torrent zauzima 7,19 GB, ukupno je downloadano oko 15,77 petabyteova ilegalnog Starctafta.

 

Prema našoj procjeni, za igru koja je namijenjena cyber sportu i ekstremno kompetitivnom igranju, a usput posuđuje RPG elemente Dawn of Wara 2 koliko je duga i široka – Starcraft 2 je pravi prvak nad prvacima. Jedino pitanje iza svih ovih silnih brojki je – kako će Blizzard zaraditi na ovome? Ili još bolje – radi li Starcraftov developer na poboljšanoj zaštiti za svoju najpopularniju igru? Dakako, Gamereport se protivi bilo kakvom obliku piratiziranja igara. Mi samo prenosimo ovu vijest.

 

Majka svih Starcraftova!