aleksandar vulin

Srpski ministar obrane: Vučić ne treba ići u Hrvatsku, tamo će ga na trgovima dočekati ustaše

08.02.2018 u 13:08

Bionic
Reading

'Naš predsjednik ide tamo gdje će ga dočekati ustaše na trgovima', rekao je uočio posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin. On, također, smatra kako Vučić ne bi trebao ići u Hrvatsku

'Tamo će se skupiti ustaše na trgovima i demonstrirati protiv njegova dolaska, kao da njegova posjeta može donijeti neko zlo. To je zbog toga što Vučić ima hrabrosti reći kako Srbi imaju svoje interese i da će Srbija braniti Srbe koji žive na prostoru Hrvatske, kao i da se neće ponoviti 'Oluja', piše beogradski Blic prenoseći Vulinovu izjavu za Televiziju 'Pink'.

Vulin je, također, ocijenio kako se Srbima dogodila 'Oluja' zato što su šutili o Jasenovcu. Naveo je i da se Hrvatska sa Srbijom ne može složiti 'čak ni o stradanju Srba, Židova i Roma u Jasenovcu'.

'Ustaški pozdrav ne treba biti na jasenovačkim kostima. Nemoguće je danas naći zemlju na svijetu s kojom se nećete složiti o prirodi bilo kakvog kvislinškog fašističkog režima, osim u slučaju Hrvatske', dodao je Vulin koji ističe kako Vučić u Hrvatskoj želi razgovarati o isplati mirovina protjeranim Srbima, rješavanju pitanja njihova radnog staža, ljudskim pravima, Zakonu o braniteljima kojima je pola milijuna državljana Hrvatske srpske nacionalnosti proglašeno agresorima te o Zakonu o plaćanju poreza za zemlju koja se ne koristi, piše Blic.