OTVORIO DUŠU

Srpski ministar obrane nije služio vojsku i ima bolji izgovor od Plenkovića

10.07.2017 u 17:03

Bionic
Reading

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin izjavio je u ponedjeljak u Valjevu kako mu je jedno od najvećih životnih razočaranja bila odbijenica liječničke komisije koja ga je iz zdravstvenih razloga proglasila nesposobnim za služenje vojnog roka

'Za mladog čovjeka je teško kada shvati kako nešto ne može, a u godinama je kada misli da može sve. Imao sam dioptriju više od 7, na jednom oku dva cilindra, a na drugom jedan. Stalo mi je što vi mislite o meni, o vojsci i državi, jer ja nisam služio vojsku i beskrajno vam zavidim na tome što je vi služite. Ništa u životu nisam više želio nego da služim državi kao vi, u uniformi s oružjem i žao mi je što nisam, ali to ne znači da svoju državu ne volim', rekao je ministar Vulin u vojarni 'Vojvoda Živojin Mišić'.

Ministar obrane Vulin je  otvorio dušu tijekom posjeta Drugom centru za obuku Vojske Srbije u valjevskoj vojarni te je, kako prenosi televizija N1, istaknuo kako 'nikada ne bi izbjegao obavezu koju domovina traži od njega'.

Kako bi prisnažio svoj 'osobni životni gubitak' nesluženjem vojske, Vulin se vojnicima požalio kako mu je vid danas još slabiji.

Velika dioptrija udaljila je ministra obrane od služenja vojske Izvor: Društvene mreže / Autor: Ministarstvo obrane i Vojska Srbije

Tijekom posjeta valjevskoj vojarni gdje je u tijeku završna faza osnovne obuke lipanjske generacije vojnika na dragovoljnom služenju vojnog roka Vulin je ponovio kako mu je stalo do vojnika.

'Za roditelja nema većeg povjerenja nego nekom povjeriti dijete i da roditelji koji svoju djecu pošalju u Vojsku Srbije, pokazuju koliko im je stalo do države, ali i koliko u nju imaju povjerenja, jer znaju da će brinuti o njihovoj djeci', zaključio je srbijanski ministar obrane.