DUG OD GOTOVO 30 TISUĆA KUNA

Srpska narodna stranka pred skraćenim stečajem

05.07.2016 u 15:33

Bionic
Reading

Trgovački sud u Zagrebu objavio je zaključak u kojim se pozivaju vjerovnici Srpske narodne stranke (SNS) da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te političke stranke s 29.523 kuna utvrđenog duga.

U istom zaključku pozivaju se i zastupnici SNS-a da predaju ovjereni popis imovina i obaveza stranke, a ne odazovu li se oni ili vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je SNS nesposoban za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju skraćenog stečaja. Srpska narodna stranka upisana je u registar političkih stranaka 28. svibnja 1991. pod registarskim brojem 62, a kao predsjednik i zastupnik stranke sa sjedištem na zagebačkom Mažuranićevu trgu navodi se Zoran Kojić

Čelnici Srpske narodne stranke još su u rujnu prošle godine potvrdili da im zbog blokade računa i nagomilanih dugova prijeti stečaj.

Kako je Zoran Kojić tada kazao za Jutarnji list, SNS će 'najvjerojatnije ići u likvidaciju jer dugovi iz prošlosti iskaču poput kostura iz ormara' te da ih oni nisu u mogućnosti podmiriti. Prema njegovim riječima, najviše se nagomilalo kazni jer bivše stranačko vodstvo nije na vrijeme podnosilo izvješća o financiranju Državnom izbornom povjerenstvu. Kazao je i da su financijski problemi počeli zbog tužbe odvjetnika Vladimira Gredelja kojega je pokojni stranački predsjednik Milan Đukić uvrijedio rekavši kako je Gredelj 2002. izjavio 'da je samo mrtav Srbin dobar Srbin'.

Zbog te izjave Gredelj je tužio Đukića i SNS te tražio kunu i ispriku, na što Đukić nije pristao, ali se čelništvo SNS-a Gredelju ispričalo 2013. Prema Kojićevim riječima, ta je tužba bila povučena, ali su se počele nagomilavati kazne zbog nepodnošenja izvješća Državnom izbornom povjerenstvu.