NA VUČIĆEV PRIJEDLOG

Srbija vraća smrtnu kaznu? Evo što o tome kaže mandatar nove vlade

07.04.2024 u 15:41

Bionic
Reading

Predsjednik Srpske napredne stranke, tamošnji ministar obrane i kandidat za mandatara nove srpske vlade Miloš Vučević rekao je da će, kao diplomirani pravnik, ostati suzdržan po pitanju mogućnosti da se u Srbiji ponovno uvede smrtna kazna, o kojoj je pričao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsjednik Vučić sinoć je rekao kako će, kada se vrati iz Pariza, uputiti u pisanoj formi novoj vladi zahtjev da razmotri prijedlog izmjene i dopune Kaznenog zakona kako bi se uvela smrtna kazna za ubojce poput onih koji su ubili djevojčicu Danku Ilić u Boru, kao i u školi Ribnikar, u Duboni i Orašju.

Upitan kakav je njegov stav po tom pitanju, Vučević je uzvratio da razumije bijes i ljutnju, ali da se to pitanje mora sagledati iz različitih kutova i da kao diplomirani pravnik ima suzdržan stav, izvještava N1. Vučević je rekao da je to izuzetno osjetljivo pitanje, posebno kada je u pitanju status Srbije u međunarodnoj zajednici. Ukoliko Vučić podnese službenu inicijativu za vraćanje smrtne kazne, dobro će to razmotriti uz pomoć stručne javnosti i trudit će se da nitko ne bude oštećen ili ugrožen.

  • +25
Miloš Vučević Izvor: Pixsell / Autor: M.K./ATAImages/PIXSELL

Vučević je istaknuo da ljudi moraju biti svjesni da ukoliko dođe do takve izmjene Kaznenog zakona, to će se provoditi za najteža djela u budućnosti i neće se moći primjenjivati retroaktivno.